Hoe gaat het met jou?

Wat antwoord jij wanneer ik je vraag hoe het met je gaat? Vast zeg je dat alles goed gaat. Je voegt er nog snel even aan toe dat je je wat moe voelt omdat de kinderen net ziek zijn geweest of omdat je het druk hebt op het werk. Lachend lopen we verder en je hoopt dat ik niet heb gemerkt wat er achter die glimlach verscholen gaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Herken je dit?

 • Je dagen beginnen al om 6.00 uur 's morgens zodat alles er klaar voor is voordat je gezin wakker is en je ook zelf nog even rustig wakker kunt worden. Maar vanaf 7.00 uur, als de eerste naar beneden komt , gaat je automatische piloot aan en lijkt alles wel een gevecht tegen de klok. Op tijd naar school, nog een praatje met een andere ouder aan de schoolpoort, de jongste afzetten aan de crèche, nog snel een berichtje naar je partner om te vragen wie er vandaag langs de winkel gaat,… Je dag is nog maar net begonnen en je hebt het gevoel dat je batterij al weer half leeg is.
   

 • Aangekomen op je werk probeer je de hele dag de meest perfecte versie van jezelf te zijn. Op een vergadering wordt een nieuw project besproken en nog voor iemand iets kan vragen zeg je al dat jij dit wel even zal opnemen. De 10 andere onafgewerkte projecten die klaar liggen op je bureau verlies je even uit het oog. Een cadeautje halen voor een zieke collega, tuurlijk, dat doe je wel snel nog even na het werk. Een half uurtje langer blijven, geen probleem en de rest van het werk doe je vanavond thuis nog wel even.
   

 • Je haast je naar huis, hopelijk zonder file want anders ben je weer te laat bij de kinderopvang. En daar had je vorige week al een opmerking over gehad.Thuisgekomen heeft de jongste een vuile pamper, de kleuter wil een filmpje kijken ( en nee, net niet dat filmpje dat jij wou opzetten) en de oudste frustreert zich in zijn rekentaak.
   

 • Terwijl je dit allemaal doet staart de berg was je vals aan en herinner je jezelf er aan dat je dringend ook maar eens aan het avondeten moet gaan denken. Ondertussen stuur je nog een berichtje naar een andere ouders om te vragen wie de kinderen morgen naar de turnles brengt.
   

 • Eigenlijk had je vandaag een avondje in de fitness gepland, maar ach, die fitness staat er morgen ook nog. Vandaag is het toch net iets te warm om te sporten.
   

 • Kindjes in bed, eindelijk tijd voor quality time met je partner want het is vrijdag, dat betekent mama-papa avond. Met een glas wijn en een potje chips (waarover je je instant schuldig voelt nu je niet in de fitness bent geraakt) plof je je uitgeput in de zetel. En na 10 minuten gezellig film kijken, vallen je ogen toe om pas weer wakker te worden wanneer de film al lang gedaan is.

 

 

Totdat je niet meer kan. En thuis in de sofa zit en zelfs boodschappen doen een mega grote opgave is - té groot voor jou. Als je zo doorgaat, heb je straks alle energie uit je accu opgebruikt: Dan red je het niet meer. Je hebt geen energie meer om te werken of met vrienden af te spreken. Geen energie om je kinderen te helpen, zelfs niet om interesse op te brengen voor hun belevenissen. Het kost je nu al veel energie om deze tekst te lezen, en als je zo doorgaat lukt lezen je helemaal niet meer. Dan lukt niets je meer en moet je voor alles hulp inroepen.

Balance4Life

Move2Heal

Colonel Silverstopstraat 2-4

2850 Boom

Tel: O470/76.45.74

lauraleysen.psy@gmail.com

 

 • Black Facebook Icon

Ma - vrij: 9am - 10pm

​​Zaterdag: 9am - 12am

​Zondag: gesloten

© 2020 by Balance4Life.